Testimonials

Jolijn Minnen woont sinds december 2022 met haar partner in de Residentiewijk.

Al vanaf de eerste dag ben ik heel gelukkig met mijn keuze: een rustig gelegen, eigentijdse en betaalbare woning met een tuin in een fijne wijk tussen het groen.

Het huis is duurzaam gerenoveerd met kwalitatieve materialen waarbij de voor- en achtergevel volledig zijn behouden met eigentijdse accenten in hout. Een positief punt is verder de energiezuinigheid met een goede isolatie en een lage EPC-score. Naar de toekomst toe is dat een geruststellende gedachte. In de afwerking van de vloeren, keuken en badkamer had ik nog volledig inspraak en ik ben daar zeer tevreden over. Net zoals over de snelle service van de projectontwikkelaar als er dan toch een herstelling of aanpassing moet gebeuren. Handig zijn ook de sorteerafvalbakken vlakbij. Dus ik hoef zelf geen ruimte meer te voorzien in de garage.Ik vind het ook heerlijk om ’s avonds na mijn werk als laborante te gaan wandelen in de natuur en langs het kanaal. Onze vrienden zijn een beetje jaloers op het vakantiegevoel waarmee we hier wonen. En met elke dag zicht op het water vanuit ons huis is dat ook echt zo.”

Favoriete plek in de buurt
Tom Tom ijs

Sarah Geentjens woont samen met haar zoon van 20 in de Residentiewijk

Het wonen tussen de bomen vind ik super. Ik ben een buitenmens en als ik met de hond ga wandelen, dan heb ik het gevoel alsof ik op vakantie ben.

Ik kende de wijk van vroeger en het leek me een aangename plek om te wonen, aan het water en het vele groen. En nu blijkt dat ook zo te zijn. Ik zocht een woning binnen mijn budget, en de ligging was mooi meegenomen maar ook de kwaliteit. Het is een gerenoveerde woning, die eigenlijk 95% is vernieuwd. Enkel de 4 binnenmuren zijn gebleven. Ik kocht in de tweede projectfase waardoor ik veel inspraak had in de afwerking en zelfs structurele aspecten. Verder is er gebruik gemaakt van mooie, kwalitatieve en duurzame materialen.

Het wonen tussen de bomen vind ik super. Ik ben een buitenmens en als ik met de hond ga wandelen, dan heb ik het gevoel alsof ik op vakantie ben. Soms zet ik me met een klapstoeltje en een goed boek aan het kanaal om wat te lezen, en ik bedenk me dan altijd dat ik een goeie deal heb gedaan. Het is hier een andere manier van leven, dat geeft me rust na de drukte op het werk als storemanager. Ik vind het ook een meerwaarde dat de wijk cultureel erfgoed is, ze straalt een uniek karakter uit. Iets praktisch vind ik de wasserette, omdat ik zelf geen wasmachine heb. Als ik dan terugkom van boodschappen doen in Dessel – op 5 minuutjes rijden – is mijn was mooi gedaan.

Favoriete plek in de buurt
Aan het kanaal