Een buurt
voor het
leven.

Op zoek naar een nieuwe thuis? En wil je graag wonen in een buurt met karakter en een overvloed aan rust en natuur? Na het succes van de eerste fase met woningen, studio’s, studentenkamers en appartementen, biedt De Residentiewijk in de volgende fase nog een divers aanbod van woontypes.

Aanbod

Parkappartementen

met zicht op water
en groen.

Geniet een eigentijds appartement jouw voorkeur te midden van alle rust? In de Residentiewijk zijn er 28 prachtig gerenoveerde luxeappartementen, verdeeld over twee identieke gebouwen. Het imposante atrium met open trappenhall en glazen liftkoker beklinkt de architecturale kwaliteiten van deze fraaie woonblokken. Deze comfortabele appartementen hebben een woonoppervlakte tussen 101 en 107 m². Ze beschikken elk over een zeer aangename leefruimte met open keuken, 3 ruime slaapkamers en een groot terras met zicht op het water en het groen. De gelijkvloerse appartementen hebben telkens 2 slaapkamers en een leuk terras met privétuintje.

Er is voldoende parkeerplaats naast het gebouw, of je koopt een eigen garagebox in het gebouw zelf.

Lente actie - gratis Oxford E-bike
Koop voor 30 juni 2024 een parkappartement en krijg een gratis Oxford e-bike t.w.v. € 2.550!

In de Residentiewijk koop je al een volledig afgewerkt parkappartement
vanaf € 315.000 excl. kosten.*

Maak een afspraakBekijk de voorbeeldplannen

*Verkoop onder stelsel verkooprechten
Volledigheidshalve geven wij graag nog mee dat de verkoop van de parkappartementen volledig onder het stelsel van verkooprechten (registratierechten) geschiedt. U betaalt dus op de gehele som 3% (enige en eigen woning) of 12% (alle andere gevallen) aan verkooprechten.

“Ons eigen terras vinden we nog altijd een superfijne plek.” 

Parkvilla's

tussen de bomen
met alle ruimte
voor jezelf

Zoek je een bijzondere woning aan de oevers van de Congovaart ? De tweede fase voorziet 16 volledig nieuw gebouwde villa’s, per twee geschakeld in het midden van het park. Ze hebben elk een royale woonoppervlakte tussen 187 en 241 m². De vide in de woonkamer creëert een open en groots karakter in je huis en zorgt voor een indrukwekkende woonervaring. De woningen beschikken telkens over 3 of 4 slaapkamers en een prachtige tuin die zo overgaat in de groene omgeving. Een volledig ingerichte keuken, een moderne badkamer met inloopdouche, een ingebouwde carport met aansluitende buitenberging en heel duurzaam comfort bieden je heel wat luxe. Met verschillende faciliteiten in de buurt, heel veel groen, water, rust en geborgenheid, heb je alles voorhanden om hier je eigen knusse thuis te creëren!

Lente actie - gratis zonnepanelen
Koop voor 30 juni 2024 een parkvilla en ontvang gratis zonnepanelen. Hierdoor behalen de villa's een E-peil van 20 of beter waardoor je 5 jaar lang vrijgesteld wordt van onroerende voorheffing en levenslang lage energiefacturen geniet. 3 x winst dus!

In de Residentiewijk koop je al een volledig afgewerkte parkvilla
vanaf € 457.500 excl. kosten.*

Maak een afspraakBekijk de voorbeeldplannen

*Verkoop deels onder stelsel verkooprechten, deels onder btw-stelsel
Volledigheidshalve geven wij graag nog mee dat de verkoop van de parkvilla’s voor wat de grondwaarde betreft onder het stelsel van verkooprechten (registratierechten) geschiedt. Op de constructiewaarde van de parkvilla’s is btw verschuldigd.

De Residentiewijk is een wijk in balans.

Van studio’s voor studenten tot villa's voor gezinnen, voor elk stadium van het leven voorziet het een gepaste woonvorm voor ieders budget. De bouwstijl is gelijkaardig en ook de materialen en kleuren zijn doordacht en door gans de wijk doorgetrokken. Neem snel een kijkje!  

Rijwoningen

in groepjes in
de natuur

Ga je voor een rijwoning? Die staan in de Residentiewijk mooi gerenoveerd in groepjes in de natuur. Ze hebben een geometrisch karakter en behouden hun herkenbaarheid dankzij de houten elementen en de typisch witte bakstenen. Zowel de grondplannen als de structurele opbouw bleven in grote lijnen ongewijzigd, alsook de originele kopgevels werden behouden. De muren werden geïsoleerd en met nieuw schrijnwerk volledig opnieuw gemodelleerd naar hun oorspronkelijke look. De combinatie van diverse materialen zorgt voor aantrekkelijk uitgewerkte voorgevels. Elk rijhuis heeft een woonoppervlakte van +/- 117 m² en telt 3 slaapkamers.

In de Residentiewijk zijn alle rijwoningen uitverkocht.

Authentiek en future proof!

De Residentiewijk is een historische parel. Architectenbureaus Czaar Architecten (Leuven), Ontwerpatelier Peter Jannes (Olen) en landschapsarchitect Denis Dujardin (Kortrijk) kregen de uitdagende opdracht om deze iconische wijk in al haar glorie te herstellen. Door gebruik te maken van doordachte ingrepen en duurzame technieken slaagden ze in hun opzet. De bestaande gebouwen werden met respect gerenoveerd en de nieuwe woningen zorgvuldig ingeplant in de groene omgeving.

Kwaliteit en duurzaamheid hand in hand.

Nieuw gebouwd of gerenoveerd? Alle gebouwen voldoen aan de huidige energie- en isolatienormen. Bij de renovaties werd alles gestript tot de basisstructuur, goed geïsoleerd en kwalitatief afgewerkt met respect voor de oorspronkelijke architectuur. De ingrijpende energetische renovaties garanderen duurzaam wonen met 100% hernieuwbare energie.

Meer info

 Vind jouw droomplek in de Residentiewijk.

    
Onze woonadviseurs helpen je graag bij het maken van een juiste keuze. Contacteer ons vrijblijvend voor een persoonlijke kennismaking. 

Contacteer ons